Natuurlijk kennen we allemaal Breitling, Rolex en Cartier wel. Maar er is nog zoveel meer moois op de wereld van luxe horloges. Wat dacht je van het zustermerk van Rolex, Tudor? Of misschien toch een klassieke Chopard van witgoud? Mag het wat rustiger, maar wel tot in detail perfect? Dan is een NOMOS misschien wel iets voor jouw collectie. We vertellen je welke modellen je kunt bemachtigen en tegen welke prijs!

Tudor

Tudor is een van de meest ondergewaardeerde merken in de markt, want (helaas) wordt het merk vaak gezien als een ‘poor-mans-Rolex’. En da’s alles behalve waar: een Tudor heeft inmiddels eigen in-house uurwerken in hun prachtige kasten zitten, maken gebruik van schitterende wijzerplaten en hun banden (en sluitingen) zijn van betere kwaliteit dan ooit tevoren. Een van de meest populaire modellen van Tudor is de Black Bay, beschikbaar in verschillende maten en toepassingen: een duikershorloge, een chronograaf of juiste en klassiekere uitstraling? De collectie van Tudor is in de afgelopen jaren flink uitgebreid en is er genoeg keuze. Vanaf €3.000 kun jij al trotse eigenaar worden van een prachtige Tudor.

Chopard

Witgoud, geelgoud, diamanten, mooie geïntegreerde banden aansluitend aan de kast of toch een vintage variant: you name it en bij Chopard hebben ze ‘t. Met een unieke insteek in de markt van luxe horloges, waarbij het meer gezien wordt als accessoire dan uurwerk, worden de best mogelijke materialen gebruikt tijdens de productie van zo’n Chopard. Natuurlijk zijn er ook sportievere opties mogelijk, zoals de welbekende Mille Miglia of de Happy Sport waarbij de insteek duidelijk sportiever is dan de Happy Diamonds of Imperiale. Prijzen starten zo vanaf €2.000 voor vintage horloges van Chopard, tot meerdere tienduizenden Euro’s.

NOMOS

Als je liefhebber bent van strakke horloges, keurig afgewerkt en precieze uurwerken, dan bij je bij NOMOS aan het juiste adres. Verrassend betaalbaar, Duitse degelijkheid en prachtige designs, banden en afwerking waar je blij van wordt. Je kunt kiezen voor een NOMOS Tangente (zowel manueel als automaat) in verschillende kleuren, maten en complicaties. En de prijs? Die start al vanaf zo’n €1.500 voor de basis waarbij je mag genieten van een strak design op de wijzerplaat en een nauwkeurig automatisch uurwerk verwerkt in een platte kast.