Als je een eigen bedrijf hebt wil je natuurlijk dat het een succes wordt en je zoveel mogelijk van je producten of diensten verkoopt. Daarom is het belangrijk om reclame te maken voor je bedrijf. Dit kun je op verschillende manieren realiseren. Denk bijvoorbeeld aan social media, een catalogus of het plaatsen van een groot spandoek op een opvallende plek. Daarnaast is het ook verstandig om het contact met je klanten aan te gaan. Plan een bezoekje in en zorg dat je iets leuks meeneemt, zoals een bedrukt relatiegeschenk of promotieartikel.

Bekendheid van je bedrijf

Je wilt met een eigen onderneming voldoende verdienen om rond te kunnen komen. Het liefst zo veel mogelijk winst en zo weinig mogelijk kosten. Maar om dit te bereiken, moet je wel blijven investeren in je bedrijf. Vooral in het begin is het belangrijk om je naamsbekendheid op te bouwen. Hoe meer je met je bedrijf bij mensen onder de aandacht komt, hoe beter dat is voor je omzet. Ook via mond-tot-mondreclame kan de naamsbekendheid van je bedrijf aanzienlijk stijgen.

Beter gevonden worden in Google

We leven in een wereld die steeds digitaler wordt. We zoeken veel online en bestellen regelmatig op verschillende webshops. Dus wil je als bedrijf online succes genereren? Dan is het belangrijk om goed gevonden te worden in Google. Als je goed gevonden wordt, brengt dat veel voordelen met zich mee. Het zorgt ervoor dat je meer verkeer naar je website krijgt. Er zijn verschillende manieren om dit resultaat te behalen. Deze manieren zijn o.a. SEO, SEA en linkbuilding.

Werkkleding met logo

Als je optimaal reclame wilt maken voor je bedrijf is het dragen van werkkleding met logo een heel goed idee. Je komt professioneel voor de dag en als je medewerkers in dienst hebt, kunnen zij veilig en verantwoord werken. Ze zijn op deze manier duidelijk herkenbaar voor klanten. Bedrukte werkkleding is dus eigenlijk een onderdeel van je bedrijfsuitstraling. Daarnaast wordt het teamgevoel versterkt. Als je regelmatig buiten de deur aan het werk bent, zul je opvallen met je bedrukte werkkleding.

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn cadeaus die gegeven worden aan relaties, klanten of werknemers. Met deze geschenken bedank je hen voor de prettige samenwerking of om de relatie te versterken. Het is slim om bedrukte relatiegeschenken in te zetten, aangezien je de ontvanger verrast met een cadeau én je de naamsbekendheid van je bedrijf vergroot. Je kan verschillende relatiegeschenken inzetten om je naamsbekendheid te vergroten. Ga je regelmatig op klantbezoek? Dan zijn bedrukte pennen, notitieboekjes en opvouwbare tassen bedrukt met logo bijvoorbeeld geschikt promotiemateriaal. Natuurlijk zijn er tal van relatiegeschenken die ingezet kunnen worden. De keuze voor een geschenk is afhankelijk van je bedrijf, de branche waarin je werkt en de interesse van de ontvanger. Je kan zelf ook reclame maken voor je bedrijf, bijvoorbeeld tijdens het doen van de dagelijkse of wekelijkse boodschappen. Neem daarom bedrukte boodschappentassen mee.