Ben jij van plan om binnenkort met het hele gezin op vakantie te gaan in Europa? Lees dan gauw verder. Er zijn genoeg plekken waar je terecht kunt voor een onvergetelijke vakantie in Europa. Toch kan het lastig zijn om een geschikte bestemming te vinden voor het hele gezin. Hieronder vind je inspiratie voor bestemmingen die geschikt zijn voor gezinsvakanties! 

Normandië 

Wil je graag met het gezin op vakantie naar Frankrijk? Dan is de provincie Normandië zeker de moeite waard om te overwegen! Normandië staat bekend om de indrukwekkende ruige kustlijn en natuurlijk de ‘invasiestranden’. Verder heeft Normandië landinwaarts ook prachtige natuur, waar je heerlijk kunt wandelen en tot rust kunt komen. Uiteraard zijn er in Normandië genoeg verschillende accommodaties beschikbaar waar je met het hele gezin terecht kunt. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiepark waar er veel entertainment is voor de kinderen en waar volwassenen goed tot rust kunnen komen. Er zijn verschillende vakantieparken in Europa waar je goed terecht kunt voor een onvergetelijke vakantie, ook in Normandië. Normandië is dus zeker de moeite waard om te overwegen als je op gezinsvakantie wilt naar Frankrijk! 

De Ardennen 

Een andere bestemming die je ook kunt overwegen als je op gezinsvakantie wilt gaan in Europa is de Ardennen. In de Ardennen kun je heerlijk genieten van de natuur en rust. De Ardennen is een bosrijk gebied met rivieren, watervallen, grotten en nog veel meer waar je prachtige wandelingen kunt maken. Uiteraard kun je ook in de Ardennen goed terecht voor verschillende soorten overnachtingen. Er zijn bijvoorbeeld veel bungalowparken in België waar je met het hele gezin een bungalow of vakantiehuisje kunt huren. Verder kun je de Ardennen ook goed verkennen op de fiets, mountainbike of gewoon ter voet. Er is genoeg te doen in de Ardennen! 

Cochem 

Wil je graag naar Duitsland op vakantie met je gezin? Dan kan Cochem een interessante optie zijn als bestemming. Dit is een klein stadje aan de rivier de Moezel, waar je prachtige historische gebouwen kunt bekijken, zoals het kasteel bovenaan het dorp. In Cochem zelf zijn er genoeg accommodaties beschikbaar waar je met het hele gezin terecht kunt. Cochem ligt middenin prachtige natuur, waardoor je er ook even heerlijk kunt genieten van een wandeling of fietstocht door de natuur. Je merkt het, ook Cochem is zeker een goede optie voor een gezinsvakantie! 

De Veluwe 

Je hoeft natuurlijk niet per se naar het buitenland voor een gezinsvakantie. Ook in eigen land kun je op verschillende plekken goed terecht voor een onvergetelijke gezinsvakantie. Op de Veluwe kun je bijvoorbeeld goed terecht voor een rustige vakantie in de natuur. Je kunt ervoor kiezen om te verblijven op het park zelf of om ergens rondom het park te overnachten. Op de Veluwe kun je wilde dieren spotten, zoals wilde zwijnen en herten. Je kunt er ook wandelingen maken, er zijn zowel voor volwassenen als kinderen wandelroutes die je kunt lopen. Kortom, ook de Veluwe kan op je lijstje voor een volgende gezinsvakantie! 

Met al deze inspiratie kun jij alvast je gezinsvakantie naar Europa boeken!