Gaat je hart sneller kloppen van het maken van een actieve reis? En ben je aan het overwegen om eens een keer verder dan Europa te gaan? Het maken van een rondreis door Canada trekt dan vast en zeker meteen je aandacht. Tijdens reizen naar Canada komen actievelingen namelijk helemaal aan hun trekken. We hebben een aantal highlights voor actieve reizigers voor je op een rijtje gezet.

Je maakt de mooiste hikes door adembenemende nationale parken

Tijdens het inpakken van je koffer mag een paar goede wandelschoenen natuurlijk niet ontbreken. En dat is met een reden, want Canada staat bekend om de meest adembenemende natuur. Niet zo gek dus dat er tal van nationale parken zijn die je kunt bezoeken tijdens een Canada vakantie. Enkele bekende voorbeelden van nationale parken waar je kunt wandelen, kajakken, fietsen of kunt klimmen, zijn:

  • Jasper National Park
  • Yoho National Park
  • Banff National Park 
  • Gros Morne National Park 

Let er wel op dat sommige parken tijdens de wintermaanden deels of helemaal gesloten zijn. Dit omdat er flink wat sneeuw kan vallen, waardoor sommige autowegen en wandelpaden niet meer bereikbaar zijn.

Met de kajak op zoek naar bultruggen en orka’s? Het kan in Canada

En het mooiste wildleven? Dat spot je niet alleen in de vele nationale parken van het land. De onderwaterwereld is minstens even waanzinnig. Maak je een roadtrip langs de westkust van het land? Dan mag een tocht per kajak zeker niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een vierdaagse excursie. Je verkent de wateren aan de noordkant van Vancouver Island. Dit gebied is namelijk erg rijk aan leven. Het kan daardoor zomaar zo zijn dat je bultruggen en orka’s gaat spotten. En het geluid en de bewegingen van de dieren is een herinnering die je een leven lang bij gaat blijven.

Ga voor een persoonlijk samengestelde rondreis

Hoe zie jij de ideale actieve vakantie naar Canada voor je? Omdat ieder daar weer een ander soort beeld bij heeft, is het zeker aan te raden om een persoonlijk samengestelde rondreis uit te stippelen. Zo weet je altijd zeker dat je favoriete activiteiten aan bod komen en dat je reist op je eigen tempo. Maar ook de duur van de reis sluit haarfijn aan op het aantal dagen dat je vrij hebt. Ga je binnenkort al aan de slag met het uitstippelen van de reis van je dromen?