Op zoek naar een printer maar geen idee waar je moet beginnen? Het kiezen van een thuisprinter kan ingewikkeld zijn vanwege alle opties die er zijn. Deze koopgids van PrintAbout legt uit welke printers er allemaal zijn en waar je deze het beste voor kunt gebruiken. Zowel voor het printen van documenten of foto’s is er een geschikte keuze. Maar hoe maak je die? Lees er hier meer over!

Inkjet of laserprinter?

Inkjetprinters gebruiken natte inkt die op papier wordt gespoten en dan snel droogt. Laserprinters daarentegen gebruiken poederachtige inkt die aan het papier plakt voor snelle resultaten. Kleureninkjetprinters kunnen bijna alles afdrukken, zoals tekst en foto’s, en ze zijn snel, net als laserprinters. Laserprinters, zoals de Brother printer, zijn goed voor kantoren waar vooral zwart-wit wordt afgedrukt. Deze printers werken namelijk snel en zijn goed te betalen. Maar je hebt ook kleurenlaserprinters, hoewel ze meestal duurder zijn per pagina dan kleureninkjetprinters. Tonercartridges van laserprinters gaan over het algemeen langer mee, wat handig is voor printers op kantoor.

Multifunctionele printer

Een multifunctionele printer, ofwel alles-in-één printer, doet meer dan alleen printen. Hij kan ook scannen en faxen. Deze printers zijn er in zowel inkjet- als laser modellen en zijn vooral handig voor thuisgebruik. Ze besparen geld omdat je geen aparte printer en scanner hoeft te kopen, en ze nemen minder ruimte in beslag. Je kunt er gemakkelijk documenten mee scannen naar je computer en sommige kunnen zelfs faxen verzenden, hoewel faxen tegenwoordig niet meer heel gangbaar is. Over het algemeen zijn multifunctionele printers een goede keuze voor thuisgebruikers vanwege hun veelzijdigheid en betaalbaarheid.

Fotoprinter

Als je vooral foto’s van je familie wilt afdrukken en niet zozeer documenten, dan kan een speciale fotoprinter een goede keuze zijn. Deze printers zijn gemaakt om foto’s van hoge kwaliteit af te drukken, net als wat je krijgt van een fotowinkel of online fotoservice. Maar ze kunnen niet zoveel verschillende dingen doen als multifunctionele printers en het kan duurder zijn om inkt en papier te kopen voor fotoprinters. Fotoprinters zijn er in verschillende maten, sommige zijn klein en geschikt voor foto’s van ongeveer 10×15 cm en andere zijn groter en kunnen foto’s afdrukken tot wel 60 cm breed. Sommige multifunctionele printers kunnen ook foto’s afdrukken van ongeveer 20×30 cm als je het juiste papier gebruikt. Er is dus voor iedere behoefte wel een printer te vinden. Dus, ben je op zoek naar een printer voor op kantoor? Heb je behoefte aan scannen en kopiëren of wil je hem vooral gebruiken voor het afdrukken van foto’s? Met het antwoord op deze vraag kun jij al een betere keuze maken!