Wil jij een extra persoonlijk en huiselijk tintje geven aan een ruimte? Kies dan voor foto’s in je interieur! Foto’s van je gezin, familie, van leuke vakanties, bijzondere gebeurtenissen of inspirerende momenten, die je verwerkt in je interieur om het een persoonlijke touch te geven.

Foto’s kun je op verschillende manieren in een ruimte gebruiken. De meest eenvoudige manier is ze in een lijstje aan de muur te hangen of op een kastje te zetten. Wil je een meer creatieve insteek voor het verwerken van foto’s? Volg dan deze inspirerende tips!

Fotocollage

Heb je veel foto’s en kun je geen keuze maken? Ga dan voor een fotocollage aan de muur! Een aantal (of zelfs tientallen) foto’s in verschillende maten ingelijst als collage is een echte blikvanger en geeft bezoekers een inkijkje in de mooie momenten van je leven.

Wil je een speelse collage die niet te rommelig lijkt door de verschillende lijstjes en formaten? Kies dan voor een hexagon fotocollage. De vorm van zeshoekige foto’s is mooi strak, maar heeft tegelijk een speelse uitstraling dankzij de losse elementen. Het grote voordeel is dat je de collage in de loop van de tijd kunt uitbouwen. Bovendien kun je de foto’s eenvoudig en snel wisselen als je even uitgekeken bent op een bepaalde foto. Met een eenvoudig magneetsysteem hang je de hexagon fotocollage op. Boren is niet nodig, dus je hebt ook geen beschadigingen in de muur.

Foto’s op behang

Wil je liever niet te veel foto’s in je interieur maar heb je een of twee kiekjes die je dierbaar zijn en die je een prominente plaats wilt geven? Kies er dan voor deze foto’ te laten drukken op behangpapier. Je kunt er een hele muur in een ruimte mee beplakken (ook leuk voor op kantoor), of een deel van de muur. Een mooie natuurfoto van het bos of het strand voor een muur in de slaapkamer bijvoorbeeld, of een kiekje van een gezellige familiepicknick voor de woonkamer. Heb je een mooie staande foto? Staande foto’s zijn heel geschikt voor het laten afdrukken op een poster voor op de deur.

Koffietafel fotoboek

Kun je moeilijk een keuze maken uit alle foto’s die je hebt? Verzamel ze dan in een fotoalbum, dat je gebruikt als koffietafel boek! Kies je voor een fotoalbum met een mooie omslag, dan kan het prima op de koffietafel liggen als decoratie. Leuk om door te bladeren op een verloren moment of om herinneringen mee op te halen met je gezin. Heb je bezoek en zit je verlegen om een gespreksonderwerp? Dan haal je het boek tevoorschijn en vertel je verhalen aan de hand van de foto’s in het album. Ook leuk: verschillende albums met diverse onderwerpen, zoals jeugdfoto’s, vakantiefoto’s en natuurfoto’s, zodat je de albums af en toe kunt wisselen.