Ons werk neemt door de week veel tijd van ons in beslag en het behalen van genoeg lichaamsbeweging kan daarom soms erg lastig. Ook al helpt bewegen voor een gezond lichaam en frisse gedachten, we hebben er soms gewoon geen tijd voor. Gelukkig zijn er toch manieren om sportief op het werk te komen. In dit artikel delen we vier handige tips die je kunnen helpen om fit en energiek aan je werkdag te beginnen.

Fiets naar het werk

Een van de beste manieren om sportief op het werk te komen is door te fietsen. Fietsen is niet alleen een uitstekende cardio-oefening, maar het is ook een duurzame keuze die bijdraagt aan een beter milieu. Als je binnen een redelijke afstand van je werk woont, overweeg dan om een e-bike of een Speed Pedelec kopen. Met een Speed Pedelec kom je niet alleen sneller naar je werk, maar het houdt je ook nog sportief en gezond. Heb je een hogere conditie dan gemiddeld, overweeg dan misschien een koersfiets.

Maak gebruik van het openbaar vervoer

Als fietsen geen optie is, kun je ook sportief op het werk komen door gebruik te maken van het openbaar vervoer. In plaats van op een drukke bus of trein te wachten, kun je ervoor kiezen om een halte eerder uit te stappen en de rest van de weg naar je werk te lopen. Zo krijg je alsnog de nodige lichaamsbeweging en kun je je energieker voelen voordat je aan je werkdag begint. Daarnaast kun je ook overwegen om de trap te nemen in plaats van de lift. Traplopen is een goede manier om je hartslag te verhogen en je spieren te versterken.

Organiseer een sportieve carpool

Als je in de buurt van collega’s woont, kun je overwegen om samen een carpool op te zetten. In plaats van met meerdere auto’s naar het werk te rijden, kun je afspreken om samen te fietsen met de koersfiets of e-bike of te wandelen. Dit bevordert niet alleen de teamspirit, maar het zorgt er ook voor dat je fit en energiek op het werk aankomt. Daarnaast kun je onderweg ook nog eens genieten van het gezelschap van je collega’s en een praatje maken, wat de werksfeer ten goede kan komen.

Maak gebruik van lunchpauzes

Lunchpauzes zijn niet alleen bedoeld om te eten, maar ook om even uit je werkplek te komen en je hoofd leeg te maken. Maak van deze gelegenheid gebruik om een korte wandeling te maken of een andere vorm van lichaamsbeweging te doen. Je kunt bijvoorbeeld een rondje hardlopen in het park of gewoon even stretchen. Door tijdens je lunchpauze actief te zijn, kun je niet alleen je fysieke gezondheid verbeteren, maar ook je concentratie en productiviteit verhogen voor de rest van de dag.