Boohoo is een kledingmerk dat zegt te staan voor alle vrouwen, van over de hele wereld. Ze bieden kleding aan voor een betaalbare prijs en willen dat iedereen zich goed voelt in die kleding. Hoewel dat natuurlijk prachtig is, schrijven we deze blog om een heel andere reden.

Tegenwoordig is online shoppen een absoluut populaire bezigheid. Het gevolg daarvan is dat veel fysieke winkels verdwijnen, maar ook dat is niet waar deze blog om gaat. Waar het wel om gaat is een ander gevolg van het online shoppen: het retourneren van kleding en andere items die niet passen, stuk zijn of je simpelweg niet aanstaan.

Stappenplan retour

Mocht het dus zo zijn dat je een product van boohoo wil retourneren, dan is het zaak dat je de volgende stappen volgt. Het is overigens alleen mogelijk om te retourneren via de post, gezien boohoo geen fysieke winkels in Nederland heeft.

Stap 1: Retour voorbereiden

Allereerst is het zaak om de items die je wil retourneren, te verpakken. Voor Boohoo maakt het niets uit of dit gebeurt in de zak waarin het is verzonden, of wat anders. Wel is het belangrijk dat de verpakking, waterdicht, ondoorzichtig en afsluitbaar is, mocht je kiezen voor een eigen soort verpakking.

Stap 2: Retour aanmelden

Er bestaat een speciaal portaal op boohoo.com, waar je je retourzending zal moeten aanmelden. Hiervoor heb je in ieder geval je ordernummer nodig. Daarnaast zal je je email adres of de laatste vier cijfers van je telefoonnummer moeten invullen. Je hebt niet per se een account nodig, maar moet wel zorgen dat je deze gegevens paraat hebt. Het ordernummer vind je doorgaans op de pakbon of in de email met de bevestig van verzenden.

Stap 3: Retour verzenden

Nadat je je retour hebt aangemeld, is het zaak dat je een retouroptie selecteert. Je hebt hierbij de keuze tussen twee opties:

 • Retourlabel printen
  Mocht je thuis een printer hebben, dan kan je ervoor kiezen het retourlabel te printen. Deze plak je dan op het pakket, waarna je naar het postkantoor gaat en deze hier inlevert.
 • Retourneren via een winkel
  Vandaag de dag komt het meer dan vaak voor dat iemand niet in het bezit is van een printer. In dit geval kan je bij het selecteren van de retouroptie de keuze maken om het retourlabel in de winkelte laten printen. Geregeld gaat dit via een bepaalde code, waaraan de postverzender kan zien om welke gegevens het gaat.

Stap 4: Terugbetaling

Wanneer het retour in goede is ontvangen, kan je gaan wachten op de terugbetaling. In principe duurt dit niet langer dan 21 dagen, vanaf het moment dat het retour is verzonden. Die 21 dagen hebben te maken met de duur van de verzending van jouw naar boohoo en het overboeken van het geld.

Je ontvangt een email wanneer de artikelen in goede orde zijn ontvangen, maar ook wanneer er om een bepaalde reden geen restitutie wordt uitgekeerd. Het is helaas niet mogelijk om een vervanging aan te vragen en zal je dus eerst iets terug moeten sturen, waarna je hetzelfde product weer koopt in een andere kleur/ maat/ etc.

Algemene voorwaarden retour

Retourneren kan helaas niet altijd en op elk moment. Er zijn bepaalde redenen waarom dit niet kan. Over het algemeen zijn deze bij veel online webshops wel ongeveer hetzelfde. Bij boohoo zal je rekening moeten houden met de volgende voorwaarden:

Retourneringstermijn

Het aantal dagen dat je producten mag retourneren, nadat je de bestelling hebt ontvangen, ligt bij boohoo op 28 dagen. Het gaat hier om kalenderdagen, geen werkdagen. Toch wel een handig detail om in gedachten te houden.

Defect artikel

Een defect artikel mag je eigenlijk altijd retourneren. Zaak is daarbij dat je contact opneemt met de klantenservice en daadwerkelijk een foto in bezit hebt, waarop het defect te zien is. Nadat je het defect hebt opgestuurd, kan je een reparatie, vervanging of terugbetaling aanvragen.

Voorwaarden voor retourneren

In sommige gevallen kan je iets niet retourneren. Dit kan verschillende redenen hebben, die ook van aard variëren. Lees, wanneer je niet mag retourneren:

 • een artikel is gedragen en gewassen
 • hygiëneverzegeling uit bijvoorbeeld ondergoed en zwemkleding is verwijderd
 • artikelen hebben geen etiketten meer
 • piercing-sieraden kunnen nooit geretourneerd worden om hygiënische redenen (met als uitzondering een defect)
 • etc.

De gehele lijst aan voorwaarden, zijn te lezen op de site van boohoo.com

Meerdere bestellingen retourneren

Een aantal keer achter elkaar iets besteld? Stuur dan de verschillende bestellingen in losse pakketten op. Doe je dit niet, dan zal het retourneringsproces aanzienlijk vertraagd worden. Jammer voor het milieu, maar goed, als we daar over beginnen, dan kunnen we direct dat argument wel aan de kant schuiven. Waarom? Hoewel Boohoo beweert dat ze heel duurzaam bezig zijn, blijkt dat in praktijk wel mee te vallen. In plaats daarvan kan je beter een fysieke winkel met duurzame kleding bezoeken, waar je op de fiets bent heengegaan, om maar een voorbeeld van ‘duurzaam‘ te benoemen.

Boohoo retourneren

Het is en blijft zonde als ongedragen kleding in de kast blijft hangen. Het is daarom fijn dat een winkel als boohoo een mogelijkheid tot retourneren aanbiedt. Het maakt het toch wat aantrekkelijker en gemakkelijker om er überhaupt te gaan bestellen. Helaas zitten er nog wel redelijk wat haken en ogen aan het retourneringsproces en zal je moeten bedenken of het je allemaal waard is. Mocht je altijd hele positieve ervaringen hebben gehad met de webshop, dan zouden we zeggen, ga je gang en schaf aan naar waar je op zoek naar bent geweest.