Toen Netflix in 2013 “Kaartenhuis” onthulde, veranderde dat het televisielandschap compleet. Opeens werd binge-watching een gewoon tijdverdrijf en de uitdrukking ” Netflix en chillen ” deed zijn intrede in onze dagelijkse woordenschat. Toen de concurrentie in de streaming-arena heviger werd, reageerde Netflix door de productie van originele inhoud op te voeren. 

Onder het gevarieerde aanbod van Netflix vallen serie die gebaseerd zijn op spelthema’s zoals paardenrennen of spanningsthema’s, thriller-thema’s, fictiethema’s en vele andere. Deze Toons zijn een toevluchtsoord voor entertainment geworden en voegen een unieke smaak toe aan het Netflix-portfolio. 

Hieronder vind je enkele van de beste originele Netflix-serie voor onbeperkt entertainment voor alle tijd

Zwarte spiegel

Elke aflevering van “Zwarte spiegel”, bedacht door de Britse maker Charlie Brooker, introduceert een duidelijke en alarmerende dystopie van de nabije toekomst die bijna profetisch zou kunnen zijn. Van een maatschappij waarin mensen elkaars sociale interacties beoordelen tot een realiteit waarin een racistisch tekenfilmfiguur zich kandidaat stelt voor het presidentschap, de serie verkent verschillende verontrustende scenario’s. In het vijfde seizoen leek de technologische paranoia van de serie uitgewerkt, met ongelijke kwaliteit en een verlies aan scherpte. Niettemin vertonen afleveringen als het romantische “San Junipero” en het spannende “USS Callister” een briljante mix van satire en horror.

Gloednieuwe kers Flavor

“Gloednieuwe kers Flavor” is een ongelooflijk stijlvolle miniserie naar het boek van Todd Grimson, met een neonverlichte jaren 90 instelling in LA. Deze serie neemt horror tot het uiterste en bevat zelfs scènes waarin personages levende kittens uitbraken. Het plot volgt de aspirant-filmmaker Lisa Nova, die haar toevlucht neemt tot zwarte magie om wraak te nemen nadat ze is verraden door een producent. Met een toon die een eerbetoon is aan bodyhorrorklassiekers is dit bizarre en ondergewaardeerde juweeltje misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het springt er zeker uit.

Gewijzigde koolstof

“Gewijzigde koolstof, gebaseerd op de roman van Richard K. Morgan, is een complexe en visueel verbluffende reis naar toekomstige decadentie. De film speelt zich af in de 22e eeuw en volgt een huurling die wordt ingehuurd om een moordmysterie op te lossen in een wereld waarin de rijken hun bewustzijn kunnen overbrengen naar nieuwe lichamen. Met visuele aanwijzingen die doen denken aan “Blade Runner” en intellectuele intriges vergelijkbaar met “Westworld” biedt de serie een meeslepende en ambitieuze ervaring, ondanks een wat zwakker tweede seizoen.

Buitenste banken

“Buitenste banken is een tienerdrama dat draait om scheepswrakken en gezonken schatten voor de oostkust. John B, een tiener zonder ouders, en zijn vrienden staan centraal. Ze gaan op schattenjacht terwijl ze sociale conflicten uitvechten met de rijke elite van de toeristische eilanden van North Carolina. Deze serie biedt een mix van spanning en drama tegen de achtergrond van een turbulente kustlijn, wat resulteert in een strandachtige, onderhoudende mix van gekkigheid en drama.

Op mijn blok

“In mijn blok is een opwindende en diverse Gen-Z dramedy van de makers van Onhandig en All Eyez On Me. De serie volgt vier tieners uit de binnenstad – Monse, Ruby, Jamal en Cesar – terwijl ze zich door de middelbare school worstelen en verkent een breed scala aan onderwerpen, van romantiek en familie tot bendegeweld. In de vier seizoenen van de serie kan de toon soms afwijken, van de eigenaardigheid van een Nickelodeon Toon tot meer gruizig realisme. Ondanks deze inconsistenties overschaduwen de tekortkomingen nooit de sterke punten van de Toon. Door het verhaal in John Hughes-stijl te vermengen met authentieke ervaringen van het opgroeien in Compton en Lynwood, biedt “In mijn blok” een verfrissende en universeel aantrekkelijke draai aan het tienergenre.

Het Donkere Kristal: Tijdperk van Verzet

Een voortzetting van Jim Hensons iconische fantasiewereld, “The Dark Crystal: Age of Resistance” vertelt een nieuw verhaal over drie Gelflings die het duistere geheim achter de macht van de kwaadaardige Skeksis ontdekken, waardoor ze een revolutie ontketenen. Dit wonder van één seizoen doet het poppenspel en de visuele pracht van het origineel eer aan, met stemmen van Helena Bonham Carter, Taron Egerton, Andy Samberg en Anya Taylor-Joy. Het is een frisse terugkeer naar Thra die de nostalgie van de klassieker uit 1982 niet aantast.