Pantoffels, sloffen, voetverwarmertjes: overal worden ze wel anders genoemd, die pantoffels. In deze blog gaat het niet zo maar over pantoffels; het gaat over verwarmde pantoffels. En nee, de pantoffels worden niet opgewarmd door je eigen voeten. Een betere omschrijving zou dus ‘elektrische pantoffels’ zijn.

Je vindt in deze blog de top drie beste verwarmde pantoffels. Daarnaast zullen we je informeren over de verwarmde pantoffels middels kooptips. Bij de veelgestelde vragen vind je antwoorden op vragen die je laatste twijfels zullen wegnemen. We zouden zeggen: lees alles goed en aandachtig door en laat je inspireren tot de aankoop van heerlijke, verwarmde pantoffels. Zo kom jij met gemak de winter door. In de zomer kan je ze misschien wel laat op de avond aantrekken, wanneer je toch nog eventjes buiten wil zitten.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van goede verwarmde pantoffels

De volgende tips zullen je inzicht geven in aspecten waar je op moet letten, bij de aanschaf van goede verwarmde pantoffels.

  1. Verwarmingstechnologie: Controleer welk type verwarmingstechnologie de pantoffels gebruiken. Sommige modellen hebben ingebouwde verwarmingselementen, terwijl andere gebruikmaken van draadloze oplaadbare batterijen om warmte te bieden. Er zijn zelfs pantoffels die opwarmen door ze in de magnetron te doen. Afhankelijk van je eigen eisen zal je ongetwijfeld ergens de voorkeur op leggen.
  2. Maat en pasvorm: Het is essentieel dat de pantoffels goed passen om comfort en efficiëntie van de verwarming te garanderen. Je zal overigens zien dat veel van de pantoffels in deelmaten komen, dus bijvoorbeeld maat 36 t/m 39 en maat 40 t/m 44. Andere pantoffels zijn juist one size fits all, maar let op, hierbij is stiekem nog steeds een maximum maat aan verbonden. Jij met je maat 45 hebt een grote kans dat het niet gaat passen.
  3. Veiligheid: Veiligheid is van het grootste belang bij verwarmde pantoffels. Zorg ervoor dat het product is uitgerust met beveiligingsmechanismen, zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakelfuncties. Dit voorkomt eventuele ongelukken en verlengt de levensduur van de pantoffels.
  4. Materiaal: Kies pantoffels gemaakt van hoogwaardige materialen die zacht en comfortabel zijn voor je voeten. Bovendien moeten ze duurzaam zijn om langdurig gebruik te garanderen. Goedkoop betekent in sommige gevallen duurkoop.
  5. Wasbaarheid: Controleer of de pantoffels wasbaar zijn, vooral als je van plan bent ze vaak te dragen. Verwijderbare verwarmingselementen maken het gemakkelijker om de pantoffels te wassen en schoon te houden. Vaak zijn de sloffen namelijk gemaakt van materiaal, waarin je snel kan zweten.

3 Best beoordeelde verwarmde pantoffels

#1 Obbomed MF-2600L elektrische voetverwarming

Prijs: €64,98

+ geeft nog lang warme straling af na uitschakelen
+ twee verwarmingsstanden
– voering van polyester (zweetstofje)

In de sloffen zit een Carbo warmte element verwerkt. Dit maakt dat je, via een usb-kabel, de pantoffels op een gelijkmatige manier kan verwarmen. In principe kan je kiezen tussen twee warmtes, maar als je bijvoorbeeld de laagste stand uitzet, kan je nog even nagenieten van de warmte, die langzaamaan minder wordt. De warmste stand verwarmd tot maar liefst zo’n 43 graden Celcius. Dat is erg warm, als je je bedenkt dat in huis het gemiddeld tussen de 18 en 21 graden Celcius is.

Heel lang kan je niet van de elektrische voetenverwarming genieten. Althans, dat kan wel, maar door (of dankzij) de oververhittingsbeveiliging, schakelt deze na 2 uur uit. Al blijkt het overigens ook zo te zijn dat de pantoffels niet veel langer dan een kwartier aan worden gezet, gezien, zoals gezegd, de warmte nog lang blijft doorstralen. Verder gaat het in dit geval om een maat 40-44 variant. Voor iedereen met kleine(re) voeten bestaat er ook een maat 36-39 variant.

De verharde zool van de Obbomed MF-2600L elektrische voetverwarming geeft niet alleen stevigheid van de vorm. Je zal eveneens merken dat de kou van bijvoorbeeld je stenen vloer, geen kou laat doorstromen naar je voet. Extra efficiënt, dus! Weet wel dat de binnenkant is gevoerd met polyester. Deze stof staat er om bekend dat het geen vocht opneemt. Je creëert hierdoor al gauw een soort zweetnest in je slof.

#2 Stecto Elektrische verwarmde pantoffels van zacht pluche voor de winter

Prijs: €27,59

+ goed betaalbaar
+ aan te sluiten op powerbank: je kan lopen met de sloffen aan
– maat van de sloffen is onbekend

Een meer betaalbare optie zijn de elektrisch verwarmde pantoffels van Stecto. Natuurlijk is het uiterlijk van de pantoffels ook ontzettend leuk. Alsof je twee kleine beertjes aan je voeten hebt, zonder dat je rondloopt met echt wol of een of andere vacht. Het mooiste is misschien wel dat je de pantoffels verwarmd via een soort powerbank. Het maakt dat je nog steeds kan bewegen, maar dan mét de Stecto Elektrische verwarmde pantoffels van zacht pluche voor de winter aan. Bovendien kan je de pantoffels na een koude winters gewoon uitwassen, mits je natuurlijk het verwarmingselement eruit haalt. Geen stink sloffen voor jou, dus. De binnenkant is namelijk gemaakt van kunstwol, een stofje dat snel naar zweet kan gaan ruiken.

In slechts drie minuten zullen de pantoffels opwarmen. Ze geven constante warmte af, door middel van een lage drukverwarming van 5V. En oh ja, je hoeft natuurlijk niet met een powerbank rond te lopen. Als je tijdens je thuiswerkdag op je kantoortje zit, plug je de USB-kabel zo in je laptop et voilà, je bent klaar om te gaan.

#3 MikaMax Magnetron Sloffen – Laarsjes – Uren Lang Warme Voeten

Prijs: €26,95

+ niet te maken met elektriciteit, op te warmen in magnetron
+ komt een lavendel geur vanaf na verwarming
– niet geschikt voor mensen met diabetes

Bij deze sloffen komen er zeker een aantal vraagtekens boven ons hoofd. Je warmt deze sloffen namelijk niet op via een snoer/ draad, maar in de magnetron. In principe krijg je dan een beetje het idee van een soort kersenpittenzak, die je inderdaad ook in de magnetron stopt, om vervolgens te genieten van wat warmte. Deze sloffen zijn gevuld met lijnzaad en lavendel. De lijnzaad zorgt voor de warmte, de lavendel voor een heerlijke geur. Tenminste, als je van lavendel houdt natuurlijk.

Nadat je de pantoffels in de magnetron hebt verwarmd, voor 2 minuten lang op 800 watt, trek je deze aan en sluit je de sloffen aan de bovenkant met een lint. Dankzij dit lint blijft de warmte langer om je voeten hangen. Hoewel het gaat om een ‘one size fits all‘, zit er toch een maximum van maat 39 aan, wat wij persoonlijk wat vreemd vinden. Alsof mannen, die doorgaans een grotere schoenmaat hebben, geen sloffen mogen als deze nodig hebben of mogen hebben.

De fabrikant schrijft dat de MikaMax Magnetron Sloffen – Laarsjes – Uren Lang Warme Voeten verlichting biedt voor mensen met artritis en reuma. Echter is het dan weer niet geschikt voor mensen met diabetes. Waarom precies, dat weten wij ook niet, maar ongetwijfeld hebben de diabetici zelf of de professionals hier een antwoord op.

Conclusie

Het is toch wat, die verwarmde pantoffels. Eigenlijk is het zelfs een grote vorm van luxe, want sinds wanneer zijn normale sloffen niet goed genoeg? Aan de andere kant, wie zijn wij om over dat soort dingen te oordelen. Er zijn vast mensen die chronisch koude voeten hebben of er zelfs gezondheidsvoordelen van ervaren. Bijvoorbeeld mensen met bepaalde spierziektes, waarbij het fijn is als de voeten verwarmd blijven. Wat de reden ook is, voel je vrij de pantoffels aan te schaffen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijven de verwarmde pantoffels warm?

De duur van de warmte hangt af van het specifieke model en de gebruikte technologie. Een set pantoffels die je opwarmt in de magnetron, zal sneller zijn warmte verliezen dan eentje die op elektriciteit werkt. Bovendien zal degene op elektriciteit nog langer zijn warmte behouden, want de meeste schakelen pas na een paar uur uit en geven dán nog voor langere tijd warmte af.

Kan ik verwarmde pantoffels buiten dragen?

Eigenlijk zijn verwarmde pantoffels ontworpen voor binnenshuis gebruik. Met sommige kan je niet lezen, laat staan dat elektrische varianten gemaakt zijn om ruw terrein of natte omstandigheden aan te kunnen. Wij zouden zeggen: better be safe than sorry en kies er dus gewoon voor je sloffen binnenshuis aan te houden, zelfs degene met een verharde zool, wil je gewoon binnen houden.

Kan ik mijn verwarmde pantoffels wassen?

Dit varieert per model, maar sommige verwarmde pantoffels hebben verwijderbare verwarmingselementen, waardoor je de pantoffels kunt wassen. Vaak zal je deze nog wel met de hand moeten wassen, vanwege de delicate stoffen die worden gebruikt. Heb je snel zweetvoeten, dan is het misschien iets waar je op wil letten bij de aanschaf van je verwarmde pantoffels.

Kan ik de warmte-instellingen aanpassen?

Ja, veel verwarmde pantoffels hebben instelbare warmteniveaus, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en de omgevingstemperatuur. Overigens gaat het dan niet om het instellen van een specifieke temperatuur, maar gewoon om een lage stand en een hoge stand qua warmte. Vaak ligt de maximum temperatuur rond de 43 graden Celsius.